Souvenaid hidastaa varhaisen Alzheimerin taudin etenemistä

Terveellisellä, ravitsemuksellisesti täysipainoisella ruokavaliolla on tärkeä merkitys koko elämän ajan. Ikääntyessä ja sairastaessa ruokahalu heikkenee ja aineenvaihdunta hidastuu. Ruoan ravintoarvolla on sitä suurempi merkitys, mitä vähemmän ruokaa syödään. Varsinkin muistisairaan on tärkeä saada ravinnosta tarpeeksi energiaa, mutta myös ravinnon laadulla on merkitystä. Muistisairauksia on monenlaisia, mutta niistä yleisimpään, Alzheimerin tautiin on kehitetty ravintovalmiste Souvenaid.

Souvenaid on kliininen ravintovalmiste, joka on kehitetty erityisesti varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Se sisältää ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita, joita voi kuitenkin olla vaikea saada normaalista ruokavaliosta tasapainoisesti ja riittävästi joka päivä. Ravintoaineiden imeytyminen ja varastoituminen elimistöön vie aikansa, eikä vaikutus näy heti. Souvenaidin käyttöä on seurattu ja muutoksia on havaittu 3-6 kuukauden päivittäisellä käytöllä. Uudet tutkimustulokset varhaisvaiheen Alzheimerin taudissa osoittivat tilastollisesti merkitseviä eroja kognitiossa, toimintakyvyssä ja aivojen surkastumisessa.

Yksi pullo päivässä

Souvenaid on käyttövalmis juoma ja maistuu parhaimmalta kylmänä. Siinä on kolme maistuvaa makua: kahvi, mansikka ja vanilja. Se voidaan juoda suoraan pullosta tai kaataa lasiin oman maun mukaan. Sen annostus on yksi pullo päivässä joka päivä. Souvenaid on hyvä ottaa samaan aikaan joka päivä, esimerkiksi aamuisin aamiaisen yhteydessä. Tällöin sen käytöstä tulee tapa, ja se on helpompi muistaa. Souvenaid on vähälaktoosinen ja gluteeniton. Käytön rajoitukset ovat kala-, soija- tai maitoproteiiniallergia. Souvenaidia voi myös käyttää Alzheimerin taudin lääkkeiden rinnalla.

Muistisairaus on tärkeää todeta ajoissa

Muistioireiden syy tulee aina selvittää. Jos siis huomaat muistioireita itselläsi tai läheiselläsi, kannattaa rohkeasti hakeutua muistitutkimuksiin. Mitä aikaisemmin muistisairaus todetaan, sitä parempi.

Souvenaidin löydät apteekistamme ja verkkokaupastamme. Meiltä löytyy myös paljon muita täydennysravinnevalmisteita, esimerkiksi runsasenergiset ja -proteiiniset Nutridrink protein -valmisteet.

Lähteet

Tietoa souvenaidista Souvenaid – Varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon – Nutricia

ja tiedote Itä-Suomen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta Ravintovalmisteen-kaytto-Alzheimerin-taudin-varhaisvaiheessa-hidasti-taudin-etenemista_UEF.pdf (souvenaid.fi)

Miikka Jauhiainen

farmaseutti, Myllyn Apteekki

Keskustelu »