Nutridrink-tuotteet ja ruokavaliohoito

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on tärkeää koko elämän ajan. Sairaudet voivat johtaa vajaaravitsemukseen, jos energiaa, proteiinia ja muita ravintoaineita ei saada riittävästi. Moni ikäihminen saa liian vähän proteiinia. Ikääntyvän proteiinin tarve on 1,2-1,4 g/normaali painokilo. Esim. 60kg henkilö tarvitsee 72-84 g proteiinia päivässä. Heikentynyt ruokahalu on tavallista mm. syöpäpotilailla tai ikääntyneillä tai toipilasaikana. Ruokailu voi olla vaikeutunut myös fyysisistä syistä, esimerkiksi jos nieleminen on vaikeaa. Alzheimerin taudin varhaisvaiheessa oikeanlainen rasvahappokoostumus ravinnossa on tärkeää.

Kliinisillä ravintovalmisteilla voidaan turvata riittävää ravinnonsaantia, jos se ei ole mahdollista tai riittävää tavallisella ruokavaliolla. Nutridrink-tuotteet ovat käyttövalmiita ja ne maistuvat parhaiten jääkaappikylminä. Valmisteita käytetään terveydenhuollon ammattilaisen ohjeen mukaan.

Nutridrink-tuotteet sisältävät runsaasti energiaa ja proteiinia

Nutridrink 2 kcal on käyttövalmis juoma, joka sisältää paljon energiaa (400 kcal/pullo) ja proteiinia (20g/pullo). Se sisältää kaikkia päivittäin tarvittavia vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi 1 pullollisesta saa 10mikrogrammaa D-vitamiinia. Se sopii lisäravinnoksi henkilöille, joilla energian ja proteiinin tarve on lisääntynyt kuten esim. ikääntyneille, palovammapotilaille ja vajaaravitsemustilasta kärsiville.

Nutridrink protein on käyttövalmis ravintovalmiste, jossa on runsaasti proteiinia (18g/pullo) ja energiaa (300kcal/pullo). Siitä saa kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet. Valmiste sopii lisäravinnoksi henkilöille, joilla proteiinin ja energian tarve on lisääntynyt kuten esim. ikääntyneille, palovammapotilaille ja vajaaravitsemustilasta kärsiville.

Nutridrink compact protein on pakattu pieneen pulloon, jonka jaksaa juoda kerralla ruokahalusta riippumatta. Siinä on runsaasti proteiinia (18g/pullo) ja energiaa (300kcal/pullo) ja siitä saa kaikki päivittäiset vitamiinit ja kivennäisaineet. Se sopii lisäravinnoksi henkilöille, joilla proteiinin ja energian tarve on lisääntynyt kuten esim. syöpäpotilaille, toipilaille, ikääntyneille, anorektikoille ja nesterajoitteisille annoskoon ansiosta.

Tutustu myös Souvenaidiin

Souvenaid on ainutlaatuinen ravintovalmiste, joka on tarkoitettu varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Voit lukea Souvenaidista lisää täältä.

Keskustelu »