Talvea kohti rauhallisin mielin

Saattaa olla kuvittelua mutta mielestäni asiakkailla on ollut viime aikoina enemmän aikaa keskustella käytössään olevista lääkkeistä. Kun koronan takia kotona on oltu enemmän, on ollut ehkä aikaa tarkkailla omaa vointia ja miettiä, miten lääkityksestään saisi suurimman hyödyn. Me neuvomme parhaamme mukaan asiakkaitamme kaikissa lääkitykseen liittyvissä asioissa. Ja aina kannattaa kysyä, jos joku ohje tai neuvo jää mietityttämään.

Keskustelujen myötä olen myös havainnut, kuinka meille apteekkilaisille itsestään selviä perusasioita pitäisi aina muistaa käydä läpi asiakkaan kanssa. Hyvänä esimerkkinä tästä on lääkevoiteiden säilytys kotona. Rohkea arvaukseni on, että aika moni säilyttää avattuja lääkevoidetuubeja jääkaapissa ajatellen, että niin kuuluu tehdä. Toki on voidevalmisteita, joiden kanssa pitääkin toimia näin mutta valtaosa voiteista säilyy huoneenlämmössä, myös avattuna. Tällaisen huoneenlämmössä säilytettävän voiteen säilyttäminen jääkaapissa saattaa päinvastoin heikentää sen ominaisuuksia ja rakennetta. Säännöllisin väliajoin pitää myös muistaa käydä kotona läpi jääkaapissa olevat lääkkeet. Ei kai sinne vain ole unohtunut vanhentuneita tuotteita, joiden oikea paikka on lääkejäte.

Koronapandemia koskettaa kaikkia maapallon ihmisiä tavalla tai toisella. Avun tarve tulee olemaan valtava tulevina kuukausina, kun pandemian vaikutuksia pyritään korjaamaan. Nenäpäivä-keräys on ollut merkittävä avunantaja heikoimmassa asemassa olevien lapsien auttamiseen. Suomen Apteekkariliitto jäsenapteekkeineen on tänäkin vuonna mukana Nenäpäivässä, jota vietetään 13.marraskuuta. Olemme tekemässä tärkeää työtä maailman lapsien auttamiseksi.  Osallistu sinäkin!

Palvelemme teitä Myllyn Apteekissa arkisin 8-21, lauantaisin 9-19 ja sunnuntaisin 10–19. Voit asioida myös verkkokaupassamme Myllynapteekki.fi. Verkkokauppaostot on mahdollista noutaa apteekista tai Myllyn Prisman Kauppakassin noutolokerosta. Postitamme ostoksesi tai halutessasi tuomme kotiin noin 10 km säteellä Myllystä.

Mukavaa syksyä!

Apteekkari Anne Elo-Kinnunen

Pääkirjoitus Terveyslehti 2/2020
Keskustelu »