Talvi-iho kaipaa seerumia

Seerumi on tehotiiviste, joka sisältää suuremman pitoisuuden vaikuttavia aineita kuin päivä- tai yövoiteet. Tiivisteen aktiiviset aineet on pilkottu pieniksi molekyyleiksi, jolloin ne pääsevät imeytymään syvälle ihoon. Seerumin käyttö tehostaa kasvovoiteen imeytymistä ihoon.

Seerumit ihon eri tarpeisiin


Seerumin avulla voidaan täsmähoitaa kasvojen erilaisia ongelmia. Jokaiselle ihotyypille on olemassa sopiva seerumi. Esimerkiksi pigmenttimuutoksille, ikääntymismuutoksiin, rasvoittuvalle, väsyneelle tai couperoottiselle iholle löytyy omat tuotteensa. Talvella kannattaa suosia tehokosteuttavia seerumeita etenkin jos iho kuivuu herkästi pakkasen ja kuivan sisäilman vuoksi. Osa seerumeista on ohuempia ja vesipohjaisia, jolloin ne soveltuvat hyvin päiväkäyttöön. Öljypohjaiset seerumit toimivat parhaiten illalla käytettynä, mutta kuivaihoinen voi käyttää niitä myös aamuisin.


Vaikka käyttäisi hoitavaa seerumia, ei kasvovoidetta sovi unohtaa. Varsinkin kuiva iho tarvitsee myös kosteusvoidetta, joka antaa suojaa ulkoisia ärsykkeitä vastaan ja sitoo seerumin vaikuttavat aineet ihoon. Ei ole hyvä käyttää useita tehoseerumeita yhdessä tai vanhemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita liian nuorena. Etenkin herkkä iho saattaa reagoida ihoa eri tavalla aktivoiviin aineisiin ja seurauksena voi olla esimerkiksi näppylöitä.

Seerumin käyttö


Seerumi levitetään aina puhtaalle iholle aamuin illoin ennen muita hoitovoiteita. Hiukan kosteilta kasvoilta seerumi imeytyy entistä paremmin. Kasvovesi kannattaakin levittää käsin taputellen, jotta mahdollisimman paljon kosteutta jää iholle. Seerumin imeytymistä voi lisätä kuorimalla iho illalla puhdistuksen jälkeen. Kuolleiden ihosolujen poiston jälkeen seerumin vaikuttavat aineet pääsevät huomattavasti paremmin imeytymään syvälle ihoon.


Seerumeita voi käyttää tuotteesta ja ihosta riippuen päivittäin tai kuuriluontoisesti 2-3 kuukauden ajan. Vuodenajan vaihtelut kannattaa huomioida sopivan seerumin valinnassa. Myös stressi voi vaikuttaa ihon kuntoon, jolloin kasvoja voi hemmotella esimerkiksi heleyttävällä seerumikuurilla. Kasvojen ihoa kannattaa tarkkailla seerumin käytön myötä, sillä vain siten huomaa, mitkä aineet toimivat ja sopivat omalle iholle parhaiten.


Vichy Mineral 89: Ihoa vahvistava ja kosteuttava hoitotiiviste kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille.
Avène A-OXitive Antioxidant Defence Serum: Antioksidantteja sisältävä seerumi auttaa vahvistamaan ja suojaamaan ihoa oksidatiivisen stressin haitallisilta vaikutuksilta.

ACO Hydrating Vitamin B Booster see­ru­mi:  Hyaluronihappoa ja provitamiiini B5:a sisältävä seerumi, joka antaa intensiivistä ja pitkäaikaista kosteutta syvälle ihoon ja häivyttää juonteita.
Favora kiinteyttävä ja korjaava seerumi: Täyteläisyyttä tuova seerumi, joka häivyttää ryppyjä.

Kirjoittaja Elise Lehtonen, proviisori, Myllyn Apteekki

Keskustelu »