Hirvensarvensuola, 30 g

2,00 

Varastossa

Hirvensarvensuola on kohottaja-aine, joka ennen valmistettiin hirvensarviöljystä. Se onkin entisaikojen leivonnaisten kohotusaine, jolla on myös muita käyttötapoja, kuten marjapensaiden suojaaminen linnuilta. Nykyään hirvensarvisuolaa valmistetaan kemiallisesti ja se sisältää ammoniumkarbonaattia.

Käyttö

  • Leivonnaisten, erityisesti pikkuleipien ja keksien leivontaan. Antaa leivonnaiselle murean rakenteen.
  • Marjapensaiden sadon suojaaminen linnuilta: Pussillinen (30 g) hirvensarvisuolaa jaetaan kolmeen 0,5 litran pulloihin, jotka täytetään vedellä. Pullot upotetaan maahan marjapensaiden väliin niin, että pullonsuista pääsee neste haihtumaan vapaasti. Haihtuva neste hajuineen pitää rastaat loitolla marjapensaista. Ihmisnenä ei haihtuvaa hajua tunne.
  • Akvaarion kypsytys

Koostumus

Ammoniumbikarbonaatti

Markkinoija/Valmistaja

Vitabalans

Keskustelu »